donderdag 31 augustus 2017

Noordelijkste punt van de Aegean

Op 20 augustus hebben wij in Samothraki de trossen los gegooid om naar Thassos te varen. Wij hebben de koers 2 keer aangepast, in eerste instantie hadden wij onze route gezet naar Limenas, maar doordat de swell niet mee zat hebben wij de route gewijzigd naar Alyki, maar ook daar hadden wij geen goed gevoel bij en zijn uit eindelijk in Potamias voor anker gegaan. Daar is een groot strand met zeer veel badgasten, dus wij zijn een aardig stuk uit de kust gebleven.
De afstand was 39 mijl.

De volgende dag, want een dag extra blijven was geen optie doordat de golven de baai binnen kwamen, zijn wij vertrokken naar vaste wal Fanari.
De afstand 27 mijl.

De oostkant bestaat uit moeras.
Fanari is een ingedommeld stadje met mooie stranden, maar wat door de Bulgaren is ontdekt. Dat kun je goed zien want bijna alle auto’s zijn van Bulgaren. Het leuke was dat er een boot met Nederlandse vlag geregistreerd in Den Haag vlak achter ons kwam liggen. Wij hebben met deze mensen kennis gemaakt en wij zijn daar in de avond wezen borrelen. Het blijkt dat je als Bulgaar je boot registreert in Nederland dat je dan geen belasting betaald, alleen om de 2 jaar betaal je 50,00 voor eigendomsbewijs. Daarom zie je hier heel veel boten met Nederlandse vlag.
Het liggeld kwam zeer sympathiek over, € 0,00.

Hierna zijn wij vertrokken naar Limenas op Thassos, het was een tochtje van 24 mijl, met weinig wind.
Greek high tech!
In de haven zijn wij langszij afgemeerd bij water en elektriciteitskasten, waarvan het water het wel deed, maar geen elektriciteit.


Gat in de heg.
Hier zijn wij naar het 3de eeuws amfitheater naar boven gelopen, de weg was goed aangegeven, maar de entree was gesloten, zodat wij via een gat in het hek toch naar binnen gekropen zijn, wij waren niet de enige, meerdere mensen deden hetzelfde.
Men was de zaak daar aan het restaureren, dus het viel een beetje tegen.

Op 26 augustus zijn wij weer vertrokken naar Kavala, dit plaatsje ligt op vaste wal. 
Aquaduct Kamares
Haven
Het bestaat uit een oude stad en een nieuwe. Uiteraard is de oude stad veel kleiner dan de nieuwe. In de oude stad is veel te zien en de nieuwe bestaat uit winkelstraten.

De afstand 25 mijl.


Op donderdag 31 augustus zijn wij vertrokken naar wederom Thassos naar het dorpje Kallirakhis.

De afstand 17 mijl

1 opmerking:

  1. Een lekker muziekje voor de zwoele Griekse avond.
    https://soundcloud.com/greynote-music/bright-park-electronic-pop

    BeantwoordenVerwijderen